Trossos de Marès va ser fundada a Petra l'any 1989 per Salvador Riera i Rosselló.
Petra és un poble del centre de Mallorca el qual ha tengut un lligam molt fort desde fa molts d'anys amb l'activitat d'extracció del marès.
Salvador Riera, picapedrer de professió, va veure com la gent li anava demanant feines de marès com portals, finestres, arcades, jardineres, morters... i a poc a poc, a mà, amb el xarroc i el verduc, amb el martell i l'escàrpera, la llima, la rasca i l'uixol, començà.
A dia d'avui, en Salvador té la Carta de Mestre Artesà de la Pedra.
Amb els anys s'ajudà d'una màquina hidràulica feta amb l'ajuda d'en Miquel Moragues, Mestre Artesà del Ferro, i també petrer, però sobretot va tenir l'ajuda del seu fill major, en Toni Riera.


Així doncs, i amb la iniciativa d'en Toni, van començar a invertir en maquinària amb l'objectiu clar de poder oferir qualitat i servei.
En Toni seguia investigant en el procés de producció per a poder agilitzar de cada vegada més la tasca. Amb l'ajuda de molta gent, a qui sempre n'estarem agraïts, a poc a poc, es va anar muntant el taller on avui en dia està ubicada l'empresa.
Dos fills més de la família, en Salvador i n'Antònia, es van incorporar a la tasca diària.
Avui en dia, el propietari segueix essent Salvador Riera, i l'equip directiu està format pel gerent, en Toni Riera, i dos dels seus germans, en Salvador i n'Antònia, que l'ajuden en l'organització i en la millora de les distintes àrees de l'empresa.
Trossos de Marès assisteix periòdicament a mostres i fires relacionades amb el món de la construcció i el disseny, com Hàbitat , Baleart o la Mostra d'Art i Empresa de Petra .
A més d'això, els directius de l'empresa visiten fires de pedra a nivell nacional i internacional per poder oferir als seus clients una qualitat òptima tant en les matèries primeres com en els processos de producció.
Des del 2002, a més del marés, també es fa feina amb altres tipus de materials, com marbres, granits, pedra mallorquina i silestones.
Les línies de   disseny i construcció que es segueixen van des de l'arquitectura tradicional mallorquina fins a les noves avantguardes del món de l'arquitectura i el disseny dels nostres dies.
A l'octubre del 2008 Trossos de Marès ha rebut el premi de la PIMEM al reconeixement de la millor trajectòria empresarial de Mallorca. Aquest és un incentiu més per intentar, de cada dia, donar un servei més personalitzat als clients, de més qualitat i amb més compromís amb el futur.